NEKOLIKO OPTUZENIKA KONTAKTIRALO MINISTARSTVO PRAVDE

Izvor: B92

Subota, 20.04.2002.

20:00

Default images
Radio B92 saznaje da je nekoliko haskih optuzenika, cija je imena objavila Vlada Jugoslavije, kontaktiralo Savezno minstarstvo pravde radi dobrovoljne predaju Tribunalu u Hagu. U Ministarstvu je receno da ni s jednim od njih jos nije postignut konacan dogovor o predaji, ali da se vode intenzivni, pojedinacni i ozbiljni razgovori.

Savezna vlada pozvala je 23 haska optuzenika da se u roku od 3 dana dobrovoljno prijave. Taj rok istice u subotu, ali kako kazu u Saveznom ministarstvu pravde, svaki optuzenik koji se dobrovoljno javi najkasnije do ponedeljka u podne moze da racuna na garancije drzave. "Nikome od njih necemo uskratiti pravo da dobije garancije ukoliko se javi s nekoliko sati zakasnjenja" precizirao je izvor Radija B92. Informaciju da se jugoslovenski drzavljani mogu predati do ponedeljka potvrdio je pomocnik jugoslovenskog ministra pravde Nebojsa Sarkic. On je za "Glas javnosti" rekao da "ima par najava o dobrovoljnom odlasku optuzenih za ratne zlocine u Hag", ali je odbio da imenuje optuzene koji su zainteresovani za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: