VOJNI SUD: ISPITIVANJE PERISICA ODLOZENO

Izvor: B92

Petak, 15.03.2002.

19:00

Default images
Vojni sud u Beogradu potvrdio je u petak uvece da su organi bezbednosti Vojske Jugoslavije priveli potpredsednika Vlade Srbije Momcila Perisica i jos tri lica, medju kojima jednog americkog diplomatu, zbog osnovane sumnje da su izvrsili krivicna dela spijunaze i odavanja vojne tajne.

Prema saopstenju Vojnog suda u Beogradu, u cetvrtak uvece privedeni su potpredsednik Vlade Srbije Momcilo Perisic, sluzbenik americke ambasade Nejbor Dzon Dejvid, potpukovnik Miodrag Sekulic i civil iz Obrenovca Vladimir Vlajkovic. Ispitivanje Momcila Perisica je odlozeno jer je zatrazio prisustvo branioca, a ono ce biti izvrseno u zakonom propisanom roku od 24 sata, posle odlaganja ispitivanja, navodi se u saopstenju.

Istrazni sudija ce, nakon zavrsenog ispitivanja privedenih, odluciti o eventualnom odredjivanju pritvora, a krivicni postupak ce se nastaviti ukoliko vojni tuzilac podnese zahtev za sprovodjenje istrage u zakonskom roku.

Vojni tuzilac je, uz zahtev za istragu, duzan da prilozi i odobrenje nadleznih drzavnih organa za gonjenje Momcila Perisica, s obzirom da uziva dvostruki imunitet, kao poslanik Savezne skupstine i potpredsednik Vlade Republike Srbije, navodi se u saopstenju. Sluzbenik americke ambasade, primenom Becke diplomatske konvencije, nije ispitivan, vec je pusten na slobodu cim mu je utvrdjen tacan identitet, dodaje se u saopstenju. Po zakonu, za strance nije moguc krivicni postupak, dodaje se u saopstenju Vojnog suda u Beogradu, koje je potpisao predsednik tog suda pukovnik Djordje Trifunovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: