DIMITRIJEVIC: SRJ BI TREBALO DA POMOGNE MILOSEVICU

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2002.

19:00

Default images
Profesor Medjunarodnog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Vojin Dimitrijevic izjavio je da bi SRJ trebalo da pomogne bivsem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Milosevicu u procesu koji se protiv njega vodi pred Haskim tribunalom. "Kao i svakom gradjaninu koji je optuzen pred Tribunalom, drzava bi trebalo da pomogne i Slobodanu Milosevicu", rekao je Dimitrijevic za "Blic" i dodao da drzavni organi ne treba da daju informacije koje predstavljaju drzavnu ili vojnu tajnu.

On je naveo da, posto SRJ nema zakon o pravu na informisanje, Milosevic "ne moze da trazi sve informacije" i ocenio da bi bivsi predsednik SRJ trebalo da sve podatke pribavlja sluzbenim putem. Komentarisuci nagadjanja ko snabdeva Milosevica u Hagu detaljnim informacijama, Dimitrijevic je rekao da je "neverovatno da Milosevic ne zna nista o Srebrenici, a da su mu poznati mnogi detalji iz zivota obicnih ljudi koji se kao svedoci pojavljuju na sudu". "Najverovatnije je da mu podatke salju njemu verni ostaci iz srpske Drzavne bezbednosti i slicne sluzbe Vojske Jugoslavije. Ne iskljucujem mogucnost ni da su u sve ovo prste umesale i strane obavestajne sluzbe, ali ne verujem da one doturaju informacije o nekom seljaku sa Kosova", kazao je Dimitrijevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: