Lekari kod bivših rezervista

Petorici bivših vojnih rezervista iz Kuršumlije pozlilo je nakon šestog dana štrajka glađu zbog neisplaćenih ratnih dnevnica 1999.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 18.09.2007.

08:59

Default images

Njih nekoliko stotina se još nalazi u zgradi Skupštine opštine Kuršumlija, a jutros su nastavili i blokadu rada lokalne uprave. Jedan od organizatora tog štrajka Branislav Jovanović kaže da su Dejan Milošević i Miloš Savić hitno prebačeni u bolnicu i da su u teškom zdravstvenom stanju.

Rezervista Zdravko Nešović, koji je juče primljen u prokupačku bolnicu, u teškom je stanju.

Na licu mesta lekarska pomoć je ukazana Aleksandru Arsiću, dok su Bogdana Miletić, koja u zgradi Skupštine opštine Kuršumlija podržava štrajkače, i Zvezdan Milanović odbili lekarsku pomoć.

Ekipa hitne pomoći Doma zdravlja Kuršumlija je u opštinsku zgradu donela više medicinskih aparata i nalazi se kod štrajkača.

Bivši vojni rezervisti su uglavnom stariji ljudi i hronični bolesnici.

Bivši rezervisti iz Kuršumlije i susednih gradova Topličkog i Rasinskog okruga juče su nekoliko sati držali u blokadi Opštinski sud u Kuršumliji, a razgovarali su s predsednikom Opštinskog suda Radišom Jovićem.

On im je rekao da taj sud nije nadležan za rešavanje oko 2.000 zahteva za isplatu ratnih dnevnica, iako je ranije u tom sudu pozitivno rešeno oko 200 tužbi, a oštećeni su u proseku dobili po 500.000 dinara na ime zaostalih ratnih dnevnica.

Nekim bivšim vojni rezervistima nisu isplaćene dnevnice, ali je dosta onih kojima jesu, a postoji i nekolicina kojima su dnevnice isplaćene duplo, rečeno je za B92 u Ministarstvu odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: