ANEM: Izmeniti Uputstvo RRA

ANEM zatražio od RRA da ponovo razmotri primedbe na sadržaj Opšteg obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2007.

16:42

Default images

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija traži da se uputstvo, kroz odgovarajuće izmene, uskladi sa zahtevima demokratskog društva. U saopštenju ANEM-a izražava se zabrinutost što tekst Uputstva RRA ne udovoljava zahtevima pluralizma, tolerancije i slobodoumlja demokratskog društva.

ANEM ne osporava pravo Agencije da donese Kodeks ponašanja emitera, predviđen Zakonom o radiodifuziji, kao ni potrebu da se preciznije reguliše medijska sfera u Srbiji.

"Pojedine odredbe Kodeksa su nedovoljno precizne i nužno će ga činiti podložnim različitim kvalifikacijama, a ne postoji jasan zakonski osnov za pojedina ograničenja koja Kodeks predviđa", navodi Asocijacija nezavisnih elektronskih medija.

ANEM podseća da je Srbija 2003. godine ratifikovala Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i da se sudska praksa Evropskog suda za ljudska prava bavila slučajevima koje tretira Kodeks.

"Zabrinuti smo što ta praksa, izgleda, nije uzeta u obzir kada je sastavljen tekst Kodeksa", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: