COVIC I MIHAJOVIC PLACAJU POREZ NA EKSTRA PROFIT?

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2001.

10:49

Default images
Potpredsednici Vlade Srbije Nebojsa Covic i Dusan Mihajlovic pristali su da sami podnesu prijave za placanje jednokratnog poreza na ekstra dobit u roku od 30 dana od usvajanja zakona u Skupstini Srbije kako bi stekli olaksice u visini od 35 odsto, tvrdi "Blic" u nedelju. Kako prenosi Srna, Covic je za "Blic" demantovao da je vlasnik Fabrike metalnih proizvoda, navodeci da su takve price "klasicne budalastine". "Zakon o ekstra dobiti treba da obuhvati sve one za koje se utvrdi da su ostvarivali dobit na nelegalan nacin. FMP, gdje sam ja bio, nije ucestvovao u takvim poslovima i kreditima, niti imam kvote koje su zakonom predvidjene", naglasio je Covic.

Potpredsednik Izvrsnog odbora Nove demokratije Milun Babic, stranke koju vodi Dusan Mihajlovic, rekao je za "Blic" da u toj partiji nema onih koji bi trebalo da plate porez na ekstra dobit. "Casno smo ulazili i izlazili iz svih koalicija i sve sto je do sada ND radio bilo je dostupno javnosti", tvrdi Babic.

Prema pisanju ovog lista, na listi za placanje poreza nalaze se i kompanije "Delta holding", "Stankom" i "Rodic", ali su direktori ovih firmi odbacili svaku mogucnost za tako nesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: