U REZIDENCIJI PRONADJENA BORBENA VOZILA, BACACI...

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

23:20

Default images
Kako B92 saznaje iz izvora u MUP-u, u rezidencijalnom kompleksu na Dedinju u Uzickoj je, nakon hapsenja Slobodana Milosevica, do sada pronadjeno sledece naoruzanje:

- dva borbena oklopna vozila BOV za sada neutvrdjenog vlasnistva

- tri puskomitraljeza

- jedan rucni bacac

- 30 automatskih pusaka

- 30 tromblonskih bacaca sa minama

- dva sanduka rucnih bombi - kasikara

- dva sanduka sa okvirima za automatske puske

- deset sanduka municije kalibra 7,62

- preko dvadeset pistolja raznih kalibara

Kod Marije Milosevic pronadjena su tri pistolja, Bereta 9mm, Valter 9mm i jedan tzv. damski pistolj. Kako saznajemo, za pronadjene pistolje ne postoje dozvole. Kod Sinise Vucinica i trojice privedenih pronadjena je takodje odredjena kolicina naoruzanja, kao i planovi za podizanje oruzane pobune u aprilu.

Pored funkcionera Jugoslovenske levice Sinise Vucinica, policija je u noci izmedju subote i nedelje privela saveznog poslanika Socijalisticke partije Srbije Ratka Zecevica, clana JUL-a Bogoljuba Bjelicu i Vucinicevog bliskog saradnika Sasu Rodica, pisu "Politika" i "Vecernje novosti". Privedeni su bili u obezbedjenju Slobodana Milosevica u vreme njegovog hapsenja. MUP ce u ponedeljak podici krivicnu prijavu protiv Vucinica i ostalih uhapsenih, i to za pripremanje i podizanje oruzane pobune. Kako saznajemo, u MUP-u ce u ponedeljak biti odrzana konferencija za novinare na kojoj ce biti pokazano pronadjeno naoruzanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: