RANJEN PRIPADNIK "OVPMB"

Izvor: B92

Subota, 10.02.2001.

20:43

Default images
Jedan pripadnik "Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca" ranjen je u subotu u sukobu sa jugoslovenskim snagama bezbednosti na poducju opstine Presevo, na jugu Srbije, javili su kosovski elektronski mediji na albanskom jeziku. Kako prenosi Srna, Halil Selimi, sef pres-sluzbe Politickog veca Preseva, Medvedje i Bujanovca optuzio je jugoslovenske snage, "rasporedjene na brojnim lokalcijama u dolini Preseva", da su zapocele artiljerijske napade na albanska sela u dolini Moravice, ukljucujuci sela Zunica, Rainica, Somulica i Bukovac. On tvrdi da su snage "OVPMB" uzvratile vatru.

Istovremeno, Pres centar u Bujanovcu saopstio je da su "albanski ekstremisti u subotu, iz rejona sela Gornje Susaje i Bukovca u opstini Presevo, ponovo otvarali vatru na polozaje jugoslovenskih snaga bezbednosti. U saopstenju se navodi da je vatra otvarana u vremenu od 10.15 do 13.00 sati na polozaje Vojske Jugoslavije u rejonu Golemog Brda u blizini sela Crnotince, opstina Presevo, iz minobacaca, mitraljeza, snajpera i drugog streljackog naoruzanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: