Tadić u Makedoniji

Makedonija i Srbija treba da se podržavaju na putu ka EU, konstatovali predsednici Branko Crvenkovski i Boris Tadić na susretu u Skoplju.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2006.

09:11

Default images

Tadić je naglasio da Makedonija i Srbija imaju zajedničku istoriju, dodajući da je ubeđen da će dve zemlje imati i zajedničku budućnost. "Današnja generacija političara ima šansu da prostoru Balkana ponudi provevropsku perspektivu", rekao je Tadić.

On je u Skoplju ponovio da se protivi nezavisnosti Kosova i da će to, ukoliko se dogodi, biti loše ne samo za nacionalne interese Srbije već i za čitav region.

"U ovom periodu i dva naroda žele da izgrađuju iste vrednosti koji će ih brzo odvesti u evropski dom", istakao je Crvenkovski.

U okviru današnje posete Skoplju, Tadić će se sastati i sa predstavnicima zajednice Srba u Makedoniji. Susret sa makedonskim premijerom Vladom Bučkovskim nije predviđen. Turneja Tadića po regionu prva je od razdruživanja Srbije i Crne Gore iz državne zajednice. Predsednik Srbije posetio je i Crnu Goru gde je razgovarao sa najvišim zvaničnicima. Kako je najavljeno, posle Makedonije, Tadić bi trebalo da poseti i Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: