GRUBAC "KOSTUNICA CE U UTORAK PRIMITI KARLU DEL PONTE"

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2001.

21:01

Default images
Savezni ministar pravde Momcilo Grubac najavio je da ce predsednik SRJ Vojislav Kostunica u utorak primiti glavnog tuzioca Haskog tribunala Karlu del Ponte, saopsteno je iz Saveznog sekretarijata za informisanje.

U saopstenju se navodi da ce se u sredu 24.januara Del Ponte sastati i sa saveznim ministrima: inostranih poslova Goranom Svilanovicem, pravde Momcilom Grubacem i unutrasnjih poslova Zoranom Zivkovicem. "Gospodja Del Ponte, na sopstveni zahtev, susresce se i sa beogradskim okruznim javnim tuziocem, guvernerom Narodne banke Jugoslavije, predstavnicima Komiteta savezne vlade za ratne zlocine, a u izgledu je i sastanak sa kandidatom za predsednika Vlade Republike Srbije Zoranom Djindjicem i kandidatom za republickog ministra pravde Vladanom Baticem", navodi se u saopstenju.

Grubac je najavio da ce clanovi Savezne vlade sa Karlom del Ponte razgovarati o oblicima saradnje na koju je SRJ obavezna kao clanica Organizacije ujedinjenih nacija. "Bice razmotrena i organizaciono-tehnicka pitanja u vezi sa otvaranjem kancelarije Haskog tribunala u Beogradu. Osim toga, naglasio je Grubac, predstavnici Savezne vlade ce ukazati na stav jugoslovenske opste i strucne javnosti o sudjenjima za ratne zlocine pred Haskim sudom, narocito u vezi sa odgovornoscu za bombardovanje Jugoslavije u 1999. godini i upotrebi municije sa osiromasenim uranijumom i drugih nedozvoljenih ratnih sredstava", stoji u saopstenju. "Savezna vlada nema nikakvih interesa za prikrivanje ratnih zlocina, ali ima interes da ne ostanu nepresudjena druga krivicna dela protiv jugoslovenske ekonomije, drzave i naroda, bez obzira na to ko su njihovi pocinioci", navodi se na kraju izjave saveznog ministra pravde Momcila Grubaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: