Karić investira sa Slovencima?

Bogoljub Karić najavio gradnju lanca supermarketa sa slovenačkim partnerom u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2005.

13:00

Default images

Tokom jučerašnje posete Sloveniji, u okviru zvanične političko-privredne delegacije Vojvodine, Bogoljub Karić je na sajmu preduzetništva u Celju za slovenački list "Finance" izjavio da je razgovarao sa biznismenom Matjažem Gantarom, koji vodi KD Group, o projektu zajedničke gradnje lanca supermarketa. Oni bi bili pravljeni po uzoru na američke, a lanac bi pokrivao tržišta Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Povodom njegovog pokušaja da ulaže u Hrvatskoj, Karić je rekao da su planirana ulaganja u toj zemlji propala, jer je bilo mnogo negativne propagande, kao i da će sačekati bolja vremena kada će i Hrvati razumeti da je dobro ako poslovno sarađuju.

Bogoljub Karić je za slovenački list izjavio i da ga je u Sloveniju pozvao Marjan Podobnik, koji je inače član Slovenačke narodne stranke i koji je u Sloveniji ranije zauzimao visoke političke položaje. Janez Podobnik, brat Marjana Podobnika, vodi slovenačko Ministarstvo za okolinu i prostor, koje je Bogoljub Karić takođe posetio u sastavu vojvođanske delegacije, javlja za B92 dopisnik iz Ljubljane Jelica Greganović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: