Prvo izbor tužioca, pa Prijić

V.D. republičkog javnog tužioca sledeće nedelje će odlučivati o statusu specijalnog tužioca Jovana Prijića.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2005.

13:44

Default images

Vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodan Janković izjavio je za agenciju Beta da se trenutno nalazi u statusu v.d. republičkog tužioca i da ga je Visoki savet pravosuđa predložio za tu funkciju, tako da odluku o specijalnom tužiocu neće donositi dok se nalazi u statusu vršioca dužnosti republičkog tužioca.

Skupština Srbije danas popodne će odlučivati o kandidatima za tužioce koje je predložio Visoki savet pravosuđa.

Specijalni tužilac Jovan Prijić izabran je 23. jula 2003. godine na tu funkciju. Mandat specijalnog tužioca traje dve godine, a republički javni tužilac ima mogućnost da produži mandat specijalnog tužioca za još dve godine.

O Bagziju sledeće sedmice

Očekuje se da će sudsko veće početkom iduće sedmice da razmatra dodelu statusa svedoka-saradnika Dejanu Milenkoviću Bagziju.

Kako saznaje Fonet, sudsko veće koje sudi optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića trebalo bi početkom iduće sedmice, kako je planirano, da razmatra taj predlog specijalnog tužioca Jovana Prijića. Veće će, na sednici zatvorenoj za javnost, saslušati Milenkovića u prisustvu Prijića ili njegovog zamenika i Milenkovićevog advokata.

Pre nego što je predložio sudskom veću da donese rešenje o dodeljivanju statusa svedoka-saradnika, Prijić je saslušao Milenkovića početkom jula i potom sadržaj saslušanja dostavio sudskom veću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: