Novosadski DSS i dalje bez GO

Novosadski DSS je raspušten i ne zna se kada će biti organizovana skupština.

Izvor: B92

Nedelja, 05.12.2004.

10:58

Default images

Novosadski odbor DSS-a raspušten je, pre skoro nedelju dana, kada je četvoro od ukupno petoro odbornika te stranke u novosadskoj skupštini glasalo za radikalskog kandidata za predsednika gradskog parlamenta. Istog dana je odlučeno da formiranje novog Gradskog odbora vodi Velibor Radusinović. On, međutim, kaže da se sa tim poslom još nije počelo:

“Postavljen sam na mesto poverenika, koji je zadužen da napravi predlog Izvršnom odboru, tog privremenog Gradskog odbora i na osnovu toga se taj odbor bavi kompletnim poslom gradskog odbora, sve do organizovanja skupštine gradskog ogranka Novog Sada”.

Osim toga što se ne zna kada će biti izabrano rukovodstvo novosadskog DSS-a, ne zna se ni ko će organizovati izbornu skupštinu tog odbora. U tome će, možda, učestvovati i bivši gradski funkcioneri stranke, pa i oni koji su prekršili odluku predsedništva svoje partije. Velibor Radusinović: “Ja ne bih da isključujem ništa, ali idemo na najbolje ljude. Sačekajte, videćete”.

Doskorašnji lider raspuštenog odbora DSS-a, Dejan Mikavica, kaže da će pokušati da napreduje u stranačkoj hijerarhiji: “Po prirodi mog položaja i po prirodi funkcije koju sam obavljao i po prirodi statusa koji imam i koji uživam u ovom gradu, zaposlenja itd, mislim da je sasvim prirodno da posle posla koji sam obavljao prethodne četiri godine, funkcije predsednika GO DSS za Novi Sad, to je po veličini drugi gradski odbor DSS-a u zemlji, da svoje političke ambicije usmeravam više ka onome što predstavlja organizaciju i strukturu stranke na centalnom nivou”.

Još jedna nedoumica u vezi sa novosadskim odborom DSS-a jeste šta će biti sa članovima koji su u novosadskoj skupštini podržali radikalskog kandidata za predsednika parlamenta. Zorana Vučkovića. Naime, iako je bilo najavljeno da će njihova podrška biti sankcionisana na neki način, čak se pominjalo i isključenje iz stranke, još nije doneta nikakva zvanična odluka o tome da li će i na koji način, biti kažnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: