Rekonstrukciju sprovodi Komisija

Nezavisna komisija koja treba da utvrdi okolnosti pogibije dvojice gradista završila je rekonstrukciju događaja.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 09.11.2004.

11:34

Default images

Nezavisna komisija saopštiće sutra preliminarne rezultate istrage, rekao je večeras predsednik komisije Božo Prelević. Prelević je novinarima u Topčideru kazao da je u toku dana obavljena istraga u Bubanj Potoku, rekonstrukcija događaja u samoj kasarni, a da je za sutra zakazan nastavak istrage u Institutu za sudsku medicinu, nakon čega će biti moguće saopštiti preliminarne rezultate.

Predsednik komisije je dodao da juče nije održana rekonstrukcija jer članovi komisije "nisu želeli da prisustvuju performansu" koji je, prema njegovim rečima, izveo vojni istražni sudija Vuk Tufegdžić. Prelević, takođe, nije želeo da komentariše navode da je dosadašnja rekonstrukcija Vojne komisije isključila mogućnost da je u incidentu učestvovala i treća osoba.

Posle rekonstrukcije koju su juče izvršili vojni istražni organi,  vojni istražni sudija Vuk Tufegdžić rekao da u tom slučaju "nema učešća treće osobe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: