STRAJK SINDIKATA TELEKOMA "SRBIJA"

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.11.2000.

14:50

Default images
Sindikat Telekoma "Srbija" odlucio je da u ponedeljak zapocne strajk trazeci neopozive ostavke generalnih direktora i clanova upravnih odbora Telekoma "Srbija" A.D. i Javnog preduzeca PTT, javlja Beta. Sindikat trazi ostavke zbog "visegodisnje pogubne poslovne politike, drzanja u tajnosti Ugovora o prodaji dela PTT sistema, trosenja sredstava od prodaje u politicke svrhe umesto u razvoj telekomunikacija, rasipnickog trosenja prihoda preduzeca i drasticnog pada zarada zaposlenih", navodi se u saopstenju Sindikata Telekoma "Srbija". U saopstenju se dodaje da ce radnici strajkovati u krugu preduzeca i da ce minimum procesa rada biti odrzavan u skladu s kolektivnim ugovorom.

Nezavisni sindikat radnika Telekoma "Srbija" stupio je u strajk, rekao je za agenciju Beta predsednik ovog sindikata Zlatko Bajrovic. Oni su se pridruzili zahtevima sindikata radnika PTT "Nezavisnost" u kojima se traze ostavke poslovodstva PTT i Telekoma kao i postavljenje Milasina Milanovica i Draska Petrovica za direktore ovih preduzeca. Ova dva sindikata ce koordinirano delovati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, rekao je predsednik sindikata radnika PTT "Nezavisnost" Leonard Bobisud. Radnici Telekoma uclanjeni u "Nezavisnost", kojih prema recima Bajrovica ima 3.000, nece ometati rad telekomunikacija vec su dali rok od 48 sati poslovodstvu poste i Telekoma kao i Vladi Srbije da ispuni njihove zahteve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: