Diplomate UN pozvale Srbe na izbore

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2004.

21:01

Default images

Predstavnici zemalja članica SB UN su istakli da bi kosovski Srbi trebalo da učestvuju na izborima u pokrajini.

Kosovo je, i pored izvesnog napretka nakon martovskog nasilja, i dalje suočeno sa preprekama na putu ka normalizaciji, etničkom pomirenju, jačanju demokratskih institucija i stvaranju tolerantnog društva, izjavio je pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za mirovne operacije Hedi Anabi.

Anabi je na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Kosovu pozvao kosovske Srbe da učestvuju na predstojećim izborima. "Učešće u demokratskom izbornom procesu i ponovno učešće u kosovskim prelaznim vlastima je u interesu kosovskih Srba. Ujedinjena podrška međunarodne zajednice u naporima da obezbedi njihovo učešće je od suštinskog značaja", istakao je on.

Anabi je, međutim, ukazao da manjinske zajednice na Kosovu, posebno kosovski Srbi, "nastavljaju da žive u lošim bezbednosnim uslovima", i zatražio poboljšanje te situacije kako bi svi raseljeni "imali dovoljno poverenja da se vrate u svoje domove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: