Dogovor sa MMF-om u pitanju

Izvor: B92

Utorak, 04.05.2004.

22:59

Default images
Ukoliko Skupština ne prihvati izmene Zakona o akcizama, dovodi se u pitanje sporazum sa MMF-om, kaže Mlađan Dinkić.

Ministar finansija Srbije izjavio je da će nastati "rupa" u budžetu od nekoliko milijardi dinara ukoliko se ne izglasa povećanje akciza na dizel od 2,9 dinara po litru koje je predložila Vlada Srbije. Dinkić očekuje da će poslanici vladajuće koalicije, kao i SPS-a, imati razumevanja za taj predlog i ovog puta glasati za povećanje akciza na dizel.

Podsetimo, nedavno je skupština usvojila izmene zakona o akcizama kojima su povećane dažbine na neke proizvode, ali je odbijen vladin predlog o povećanju akciza na dizel. Vlada je skupštini ponovo dostavila zahtev za izmene tog zakona kako bi se nadomestio manjak u državnoj kasi u skladu sa nedavno dogovorenim aranžmanom sa MMF-om.

Ministar finansija je za RTS rekao da je jedini razlog za kandidaturu Bogoljuba Karića na predsedničkim izborima pokušaj da pronađe alibi da novo rešenje poreske uprave o naplati poreza na ekstra profit od “Astra banke”. Dinkić je kazao da je prethodna vlada napravila prekršaj, dajući nalog da se “Mobtelu”, od koga je naplaćen taj porez, vrati novac u iznosu od 2,4 milijarde dinara, jer tada u budžetu nije bilo novca i napravljen je minus od 2,3 milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: