Davinić: Prioritet Strategija odbrane i nastavak reforme

Izvor: B92

Petak, 16.04.2004.

16:22

Default images

Usvajanje strategije odbrane, stvaranje fonda za reformu vojske i pristupanje komkretnim merama reforme – prioriteti su novog ministra vojnog Prvoslava Davinića. On je kao cilj naveo manju vojsku, ali efikasniju, bolje naoružanu i bolje plaćenu: “Smatramo da ćemo unaprediti našu bezbednost, ukoliko težimo ulasku u evroatlantske integracione procese u oblasti bezbednosti i u tom pogledu nastojaćemo da što pre ostvarimo naš ulazak u Partnerstvo za mir, čime ćemo ostvariti povoljnije uslove za rešavanje problema terorizma na Kosovu i za stabilizaciju prilika na jugu Srbije”.

Ministar za medjunarodne ekonomske odnose Srbije i Crne Gore Predrag Ivanović rekao je da radi intenziviranja internacionalizacije privrede treba delovati u pravcu priključenja Evropskoj uniji. "Moramo biti orijentisani na etapni cilj, a to je Sporazum o stabilizaciji i asocijaciji. Drugi cilj je saradnja sa medjunarodnim finansijskim institucijama i inostranim institucijama , kao bi prostor SCG učili privlačnim i atraktivnim za inostrana ulaganja", rekao je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: