Parlamentarci NATO: KFOR nije učinio koliko je mogao

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2004.

12:58

Default images
Članovi potkomiteta za centralnu i istočnu Evropu Parlamentarne skupštine NATO kazali su u ponedeljak u Skupštini Srbije i Crne Gore da Kfor na Kosovu nije uradio koliko je mogao, izjavio je novinarima predsednik parlamenta SCG Zoran Šami. On je izrazio zadovoljstvo takvim stavom parlamentaraca NATO, koji su se, po njegovim rečima, "saglasili da buduće delovanje KFOR-a mora biti u doslednijem poštovanju Rezolucije 1244" Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Na pitanje novinara da li je na sastanku bilo reči o uslovima za prijem SCG u program NATO Partnerstvo za mir, Šami je odgovorio da u razgovorima nije čuo "nijedan uslov" i da nije bilo reči "ni o kakvim uslovima".

Delegacija Potkomiteta za centralnu i istočnu Evropu Parlamentarne skupštine NATO, na čelu sa predsednikom Markusom Mekelom, od ponedeljka je u trodnevnoj poseti Srbiji i Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: