Labus: Saradnja s DSS nije nemoguća

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2003.

09:57

Default images

Predsednik G17 plus Miroljub Labus izjavio je u ponedeljak da postizborna saradnja te stranke s Demokratskom strankom Srbije "nije nemoguća" i da su "otvorene druge opcije", osim saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom. "Uslovljavanje predsednika DSS Vojislava Koštunice koje se odnosi na odricanje od zalaganja za samostalnu Srbiju podrazumeva da DSS sama osvoji 130 mandata, što ni u kom slučaju nije moguće", rekao je Labus za Radio-televiziju Srbije. Labus je rekao da je važno da buduća Vlada bude stabilna, i zauzeo se za zajednički program te vlade. "Mi verujemo da je sve u našem programu nužno za Srbiju, samo možemo da razgovaramo o redosledu poteza. Ako parlamentarni izbori bude plebiscit za suverenu Srbiju, imaćemo ovlašćenje da to pitanje odmah postavimo svojim eventualnim partnerima, a ako bude nešto manja podrška, onda nas referendum sigurno čeka u narednom periodu", rekao je Labus.

Labus je, govoreći o Kosovu, demantovao da je u intervjuu za bečki "Standard" rekao da je po pitanju Kosova spreman na veće ustupke nego većina beogradskih političara. "To ne stoji u tom intervjuu, to su naši politički protivnici tako preveli. Moguće je da su to tako preveli jer ne znaju dobro nemački", rekao je Labus i dodao da u G17 plus "nigde nisu napisali da se odriču Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: