Štrajkački odbor Sartida: Radnici se ne plaše pretnji

Izvor: B92

Nedelja, 12.10.2003.

11:13

Default images
Štrajkački odbor Samostalnog i sindikata Nezavisnost objavio je saopštenje u kojem radnicima "Ju-Es Stila", bivšeg smederevskog Sartida, poručuju "da se ne plaše pretnji" koje im upućuju "menadžeri u fabrici". Sindikalisti tvrde da će podneti krivičnu prijavu protiv svakoga "za koga imaju izjavu zaposlenog da mu je prećeno otkazom ako učestvuje u štrajku". U saopštenju sindikata, doštavljenom medijima u subotu veče, "skreće se pažnja" zaposlenima koji su prekoračili 240 sati godišnjeg prekovremenog rada "da imaju pravo da odbiju dalji prekovremeni rad".

Sindikati poručuju radnicima da "minimum procesa rada", uključujući i "spiskove koje je poslodavac objavio", nije "obavezujući za zaposlene", jer nije po "Zakonu o štrajku i važećem kolektivnom ugovoru". U poruci Štrajkačkog odbora se, takođe, navodi da će svi zaposleni "koji budu učestvovali u štrajku" imati radno-pravnu zaštitu sindikalnih centrala oba reprezentativna sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: