Montgomeri: Beba od Mitrovića zahtevao nove i nove napade na Verana Matića

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2003.

19:39

Default images

Ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri potvrdio je navode nedeljnika NIN da je Vladimir Popović Beba stajao iza prošlogodišnjih napada Televizije Pink na RTV B92 i glavnog i odgovornog urednika te kuće Verana Matića i da je zbog toga udaljen sa radnog mesta u Birou za komunikacije Vlade Srbije. NIN u tekstu u najnovijem broju objavljuje šta je ambasador Montgomeri prilikom posete redkaciji lista u utorak rekao o ovom slučaju, zbog kojeg Popović tužio NIN. "Kada su počeli napadi na B92 i Verana Matića, mi smo to posmatrali sa interesovanjem i zabrinutošću. U jednom trenutku, nakon što je počela serija napada u listu Publika i na Televiziji pink, u Beogradu su se pojavili posteri sa likom Verana Matica na kojim je pisalo nešto u smislu 'Traži se'”, kaže ambasador Montogomeri.

“S obzirom na posledice koje je to moglo imati po ličnu bezbednost Verana Matića, to me je zabrinulo dovoljno da prilikom prvog narednog susreta pitam premijera Đinđića šta zna o svemu tome. Premijer mi je bez ikakvog oklevanja rekao da Vladimir Beba Popović stoji iza tih napada. Ja sam se prilično iznenadio, i rekao sam: Možete li mi reći nešto više? On mi je objasnio da je Beba Popović neprekidno zvao Željka Mitrovića i zahtevao nove i nove napade na Verana Matića i na B92, i da je sve to činio potpuno bez znanja premijera”, preneo je novinarima NIN-a američki ambasador.

“Đinđić mi je objasnio da je lično razgovarao o tome sa Željkom Mitrovićem i da mu je Željko potvrdio da su pozivi dolazili od Bebe i da je Mitrović pretpostavljao da premijer zna za te pozive. Zoran Đinđić je rekao Mitroviću da on ništa o tome nije znao, i da sa tim napadima treba prestati”, ispričao je ambasador SAD Vilijem Montgomeri za najnoviji broj NIN-a. “Premijer je rekao da je Beba Popović otišao, da ne obavlja više svoj posao. Nije rekao da je podneo ostavku, već samo da više nije na poslu", rekao je Vilijam Montgomeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: