Sreda, 31.08.2022.

06:40

I evo, Putin se oglasi

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće povodom smrti bivšeg predsednika Sovjetskog saveza Mihaila Gorbačova.

Izvor: Tanjug

I evo, Putin se oglasi
EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Tom prilikom istakao je da se radi o političaru koji je imao ogroman uticaj na tok svetske istorije.

On je takođe ukazao na Gorbačovljev humanitarni, prosvetiteljski i dobrotovorni rad.

"Mihail Gorbačov bio je političar i državnik koji je uticao na proces svetske istorije", navodi se u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja, prenela je agencija Tas.

Putin je u telegramu istakao velike humanitarne, dobrotvorne i obrazovne napore Gorbačova.

Dok se čekalo da se oglasi ruski predsednik, oglasio se portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da će Putin poslati telegram saučešća, kao i da Putin izražava najdublje saučešće povodom smrti Mihaila Gorbačova.

"Ujutro će poslati telegram saučešća rođacima i prijateljima", rekao je ranije Peskov.

Mihail Gorbačov, poslednji predsednik Sovjetskog saveza, preminuo je sinoć u 92. godini, posle duge i teške bolesti. Nakon vesti o njegovoj smrti oglasili su se brojni svetski političari, aktuelni, ali i oni koji su imali priliku da sarađuju sa Gorbačovom dok je bio na čelu SSSR.

Putin je, izgleda, među poslednjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: