Ponedeljak, 30.08.2021.

12:40

"Daleko veća kriza tek počinje"

Kako se bliži krajnji rok evakuacija iz Kabula, "veća kriza tek počinje" za Avganistan i njegovih 39 miliona stanovnika, saopštio je danas UNHCR.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi, ponovio je poziv da granice ostanu otvorene i da više zemalja podeli "humanitarnu odgovornost" sa Iranom i Pakistanom za 500.000 Avganistanaca, koji bi, kako se predviđa, mogli da pobegnu iz Avganistana do kraja godine, piše Rojters.

Iran i Pakistan su već primili oko 2,2 miliona Avganistanaca.

"Vazdušni prevozi za evakuaciju iz Kabula okončaće se za nekoliko dana, a tragedija koja se odigrala više neće biti toliko vidljiva, ali to će i dalje biti svakodnevna stvarnost za milione Avganistanaca. Daleko veća kriza tek počinje", saopštio je Grandi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: