Petak, 26.04.2019.

13:23

Venecuela: Potonuo brod, 21 osoba nestala

Najmanje 21 migrant iz Veneucele vodi se kao nestao pošto je brod kojim su plovili potonuo na putu ka Trinidadu i Tobagu, saopštio je danas UNHCR.

Izvor: Tanjug

Venecuela: Potonuo brod, 21 osoba nestala
Christopher Furlong / Staff / Getty images

Na potonulom brodu nalazilo se najmanje 25 osoba iz venecuelanskog obalskog grada Gvirija, a četiri osobe su spasene i vraćene u grad, navodi UNHCR.

Incident se, kako prenosi Rojters, dogodio u sredu ujutru.

"Ovaj tragični incident naglašava neverovatan rizik morskih putovanja i drugih pograničnih kretanja izbeglica i migranata. Takodje, ističe i očaj onih koji su prisiljeni da napuste svoje domove i suoče se s neverovatnim poteškoćama na svojim putovanjima", rekao je portparol UNHCR-a Babar Balok na današnjem brifingu u Ženevi.

Prema podacima UNHCR-a, više od tri miliona ljudi je pobeglo iz Venecuele od 2014. godine zbog nestašice hrane, lekova i opšteg haosa u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: