Sreda, 21.11.2018.

14:11

"Vreme mu je ograničeno, neće završiti u domu za stare"

Izraelski ministar za stanovanje Joav Galant zapretio je ubistvom lideru Hamasa u Pojasu Gaze Jehiji Sinvaru.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Thinkstock

On je upozorio i da se nazire još jedna "velika kampanja" tokom koje će Izrael snažno gađati ekstremiste.

Galant, bivši vojni general koji je komandovao u regionu Gaze, rekao je da bi Sinvar trebalo da "preispita svoj put" pre narednog angažovanja, prenosi AP.

"Jehiji Sinvaru vreme je ograničeno. Njegov život se neće završiti u domu za stare. On mora da vodi računa o tome kako se ponaša", rekao je Galant na diplomatskoj konferenciji "Jerusalim posta".

Od prošlog marta Hamas predvodi masovne demonstracije duž granice Gaze sa Izraelom, zahtevajući ukidanje višegodišnje blokade koju su toj palestinskoj teritoriji uveli Izrael i Egipat. U sukobima je poginulo 170 Palestinaca i jedan izraelski vojnik.

Poslednjih nedelja posrednici UN i Egipta uspelli su da ostvare napredak ka uspostavljanu nezvaničnog primirja, što bi dovelo do ublažavanja blokade u zamenu za smirivanje demonstracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: