Ponedeljak, 19.08.2019.

07:21

Potvrđeno: Na sajtu Pompea najavljen sastanak s Vučićem

Američki državni sekretar Majk Pompeo putuje u Njujork 20. avgusta na sednicu UN. Tokom te posete planiran je i susret s Vučićem.

Izvor: B92

Potvrđeno: Na sajtu Pompea najavljen sastanak s Vučićem
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Kako je objavljeno na sajtu američkog državnog sekretar,a Pompeo u Njujork odlazi na sednicu UN posvećenu debati o izazovima za mir i bezbednost na Bliskom istoku, kao i američkoj podršci za multilateralna rešenja.

Kako stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu Pompea, izdatom 18. avgusta, američki državni sekretar sastaće se i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, ali i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako prenosi Blic, Vučić će danas otputovati u Njujork, a sa Pompeom će se sastati na ručku koji organizuje američki državni sekretar. Osim toga, Vučić će imati još niz sastanaka u Njujorku.

RTS navodi da će tema susreta Pompea i Vučića najverovatnije biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: