Ponedeljak, 15.01.2024.

09:42

Procurio tajni dokument: Nemačka se sprema za rat s Rusijom; Zna se i kad?

Nemačka se sprema za rat sa Rusijom, piše u tajnom dokumentu čiji delovi su procurili u javnost.

Izvor: B92

Procurio tajni dokument: Nemačka se sprema za rat s Rusijom; Zna se i kad?
EPA-EFE/FILIP SINGER

Naime, kako piše Bild, nemačka vojska – Bundesver, sprema se za oružani sukob s Rusijom, a prema objavljenim tajnim dokumentima, eskalacija sukoba je moguća već ovog februara.

Kako se dalje navodi, taj tajni dokument je scenario obuke koji je već dat nemačkoj vojsci, a u njemu se, korak po korak, mesec po mesec, opisuje kako bi mogao da postupa ruski predsednik Vladimir Putin i kako bi NATO morao, u tom slučaju, da se brani.

U ovom scenariju Bundesvera, eskalacija će početi za samo nekoliko nedelja. Desetine hiljada nemačkih vojnika morali bi ubrzo potom da budu poslati u akciju.

RIA novosti su potom prenele da su akcije opisane do tančina – a u njima dolazi do kulminacije između Rusije i Zapada, nakon čega Nato šalje stotine hiljada vojnika zbog čeka sukob postaje neizbežan u leto 2025. godine.

Najverovatnije mesto tog sukoba biće, smatra se u tajnom dokumentu, koridor Suvalki između Belorusije i Kalinjingradske oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: