Četvrtak, 14.10.2021.

07:55

"EU ponovo pokazala da je nesposobna. Treba da pohvali Albance"

Bivši holandski ambasador na Kosovu Robert Boš reagovao je povodom izjave visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borelja.

Izvor: Kosovo online

Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Borelj je, posle incidenata i brutalne akcije kosovske policije na severu Kosova i Metohije, u kojoj je jedan Srbin upucan, tražio na hitno smirivanje napete situacije.

Boš je rekao da EU još jednom pokazuje svoju "nesposobnost" u pogledu Kosova. Prema njegovim rečima, Borelj je trebalo da bude upoznat sa onim što se dešava na severu Kosova.

"EU je još jednom pokazala svoju nesposobnost u pogledu Kosova. Borelj je, defakto, pozivao policiju da se ne bori protiv krijumčara, a da se potrudio da se upozna sa stvarnošću na severu Kosova, znao bi da severom upravljaju kriminalne grupe i da nikada nije prerano za borbu protiv njih. Trebalo bi tu akciju da pohvali", napisao je Boš na Fejsbuku, a prenosi Ekonomija onlajn.

Dešavanja iz minuta u minut pratite u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: