Četvrtak, 14.09.2023.

16:36

Zapad špijunirao ruske bombardere i ostao šokiran: Ovo prkosi zakonima geometrije FOTO

Zapadna korporacija SATIM Inc. je pronicljivo otkrila anomalne transformacije u SAR potpisima bombardera TU-95 i TU-160.

Izvor: bulgarianmilitary/M.S.

Zapad špijunirao ruske bombardere i ostao šokiran: Ovo prkosi zakonima geometrije FOTO
EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH

Oni su to učinili koristeći Umbra SAR snimke dobijene iz vojne baze Engels-2 u Rusiji.

Refleksije signala, koje se susreću tokom ispitivanja, manifestuju karakteristike koje nisu u skladu sa poznatom geometrijskom strukturom i sastavom materijala svojstvenom avionu.

Ova abnormalnost može ukazivati na nove tehnike kamuflaže, uvedene sa glavnim ciljem zaštite vazdušnih letelica od neprocenjive vrednosti od potencijalne pretnje udara dronova.

Ključna za ruske strateške odbrambene operacije je vazduhoplovna baza Engels-2, koja služi kao domaćin značajnog skupa ogromne nacionalne flote strateških bombardera dugog dometa.

U prošlosti su otkriveni dokazi koji upućuju na usaglašene napore Rusa da prikriju prave razmere različitih objekata. Pretpostavlja se da takvi pedantni napori mogu imati dvostruke svrhe: prvo da deluju kao efikasno sredstvo odvraćanja od napada koje izvode bespilotne letelice, i drugo, da uspešno izbegnu raketne sisteme koji su opremljeni sofisticiranim kamerama za prepoznavanje ciljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: