Svet 0

14.06.2024.

18:11

Ubijeni taoci u vazdušnom napadu; Oglasio se Hamas

Militantna grupa Hamas saopštila je danas da su dva izraelska taoca ubijena u vazdušnom napadu Izraela na grad Rafa na jugu Gaze.

Izvor: Tanjug

Ubijeni taoci u vazdušnom napadu; Oglasio se Hamas
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Vlada Izraela "ne želi da se vaši taoci vrate, osim u kovčezima", navodi se u saopštenju grupe na platformi Telegram. Imena ubijenih taoca ili dokazi o njihovoj smrti nisu navedeni.

Portparol Hamasa Osama Hamdan izjavio je ranije danas da "niko ne zna" koliko je talaca koji se nalaze u Gazi još uvek živo. Oko 250 izraelskih talaca oteto je 7. oktobra prošle godine u napadu Hamasa na jugu Izraela u kojem je ubijeno oko 1.200 ljudi, prema izraelskim brojkama.

U potonjoj vojnoj operaciji Izraela u Gazi ubijeno je više od 37.000 Palestinaca, prema podacima ministarstva zdravlja iz Gaze.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: