Ponedeljak, 14.06.2021.

15:10

"Uspeli smo, tek posle moje pretnje"

U završnoj deklaraciji NATO samita u Briselu stavljen je Dejtonski sporazum kao osnov funkcionisanja BiH, potvrdio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ KENZO TRIBOUILLARD / POOL

"Nakon što sam, ne volim reći zapretio, ali nakon šest dana ignorisanja i potpune gluvoće na našu molbu da se u završnoj deklaraciji uopšte spomene Dejtonski sporazum kao osnov funkcionisanja Bosne i Hercegovine morali smo reći da ćemo se suprotstaviti konsenzusu", kaže Milanović.

"Razgovarao sam juče oko tri sata popodne sa generalnim sekretarom i to je rešeno za pola minuta - što govori samo za sebe, odnosno da je to trebalo da bude rešeno puno ranije", dodaje Milanović.

Naveo je i da se priklanjaju svemu što stoji u komunikeu i da to podržavaju.

Milanović je ranije uslovio glasanje za deklaraciju na NATO samitu da se u komiinikeu promeni formulacija koja govori o Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: