Utorak, 13.09.2022.

23:20

"Ostavljam predsedniku da odluči..."; Prepoznali su "novi elan", pa najavili: "Narednih dana..."

SAD konstatuju promenu elana u ukrajinskim oružanim snagama koje su uključene u blic kontraofanzivu.

Izvor: Beta

Ilustracija: Shutterstock/rospoint

I objaviće "narednih dana" novu vojnu pomoć, rekao je danas portparol Bele kuće.

"Ostavljam predsedniku (Volodimiru) Zelenskom da odluči da li ima uticaj da je došlo do preokreta na vojnom planu, ali jasno je, bar u Donbasu da postoji novi elan", rekao je Džon Kirbi, jedan od portparola Nacionalnog saveta za bezbednost vezanog za predsednika Džoa Bajdena.

On je rekao da će SAD nastaviti da podržava Ukrajinu, da su u bliskom kontaktu sa Ukrajincima i da sa njima svaki dan razgovaraju, mada je upozorio da se radi o ratu a da je rat nepredvidljiv.

Kirbi je rekao da je velika količina opreme koje su SAD isporučile poslednjih nedelja i meseci pokazala važna i efikasna za kapacitet Ukrajinaca da pređu u ofanzivu i rekao da će nova pomoć biti objavljena "narednih dana."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: