Utorak, 11.05.2021.

08:04

Kalifornija: Vanredno, izdato upozorenje građanima - "štedite vodu"

Guverner američke savezne države Kalifornije, Gavin Njusom, objavio je proširenje vanredne situacije zbog suše na 41, od 58 okruga u državi.

Izvor: Tanjug

Kalifornija: Vanredno, izdato upozorenje građanima -
Tanjug/AP Photo/Gillian Flaccus, File

Kaliforniju su pogodile natprosečne temperature i nedostatak padavina u aprilu i maju.

Njusom je naložio državnom odboru za vodu da razmotri promene u vezi zahteva za ispuštanje rezervoara i preduzme druge mere zaštite, a ova odluka daje državi i fleksibilnost u drugim regulatornim merama za ublažavanje uticaja suše.

"Radimo sa lokalnim zvaničnicima i drugim partnerima kako bismo zaštitili javno zdravlje, bezbednost i životnu sredinu, a pozivamo sve građane Kalifornije da pomognu u suočavanju sa ovim izazovom pojačavanjem svojih napora da uštede vodu", poručio je guverner.

Njusom je u aprilu proglasio regionalnu vanrednu situaciju u dva okruga zbog suše.

U to vreme je količina snežnih padavina u državi, kao ključni parametar, bila oko 40 odsto ispod proseka, pošto količina vode u Kaliforniji najviše zavisi od topljenja snega u proleće kojima se dopunjuju vodotokovi i rezervoari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: