Petak, 09.12.2022.

13:41

Sutra pljuskovi: RHMZ najavljuje jednu promenu

U Srbiji sutra umereno do potpuno oblačno i natprosečno toplo, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima.

Izvor: Tanjug

Sutra pljuskovi: RHMZ najavljuje jednu promenu
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Jutarnja temperatura od 6 do 12, najviša dnevna od 9 na severu Vojvodine i istoku Srbije do 18 stepeni u centralnim i južnim krajevima zemlje, saopštio je RHMZ.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni. Pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče na zapadu, vetar će biti u skretanju na severni i zapadni. U Beogradu pretežno oblačno, povremeno s kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 10 do 12, najviša dnevna oko 17 stepeni. U Srbiji u nedelju oblačno s kišom koja će posle podne i uveče, uz zahlađenje, na zapadu i jugozapadu Srbije, kao i na planinama, preći u sneg.

Duvaće umeren, na severu i istoku i jak zapadni i severozapadni vetar. Tokom noći ka ponedeljku, uz dalji pad temperature, u većini predela doći će do prelaska kiše u sneg, izuzev juga Srbije, gdeće i dalje padati kiša. U ponedeljak u većem delu hladno, na severu Srbije suvo uz delimično razvedravanje i slab jutarnji mraz, u ostalim krajevima pretežno oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima.

Na jugu Srbije toplije sa kišom, koja će tek uveče i tokom noći kratkotrajno preći u susnežicu i sneg. Uveèe i tokom noći postepeni prestanak padavina. U utorak ujutro slab do umeren mraz, tokom dana pretežno sunčano i hladno.

Zatim umereno do potpuno oblačno. U sredu na jugu i istoku Srbije ponegde kiša i sneg, na planinama sneg, a od četvrtka u većini predela očekuju se nove padavine - kiša i sneg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: