Četvrtak, 07.03.2019.

11:48

Skandal: Koliko ima ratnih zločinaca među izbeglicama?

Tokom migrantskog talasa u Nemačkoj, na hiljade informacija o mogućim ratnim zločincima među tražiocima azila nisu proveravane, tvrdi nemački list "Bild".

Izvor: Tanjug

Skandal: Koliko ima ratnih zločinaca među izbeglicama?
Ilustracija: Getty Images

Savezna služba za migraciju i izbeglice (BAMF) od 2014.do početka 2019. dobila je oko 5.000 informacija o krivičnim delima prema međunarodnom pravu koje je prosledila Saveznoj kriminalističkoj službi i tužilaštvu. Još 2.000 informacija dobijeno je sa drugih strana.

Međutim, kako navodi „Bild“, pozivajući se na odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova na poslaničko pitanje, u svega 129 slučajeva pokrenuta je istraga.

U jeku izbegličke krize 2015-2016. dobijeno je 3.800 informacija o navodnim ratnim zločincima medju izbeglicama, a sprovedeno je svega 28 istraga.

Poslanica Slobodarske partije (FDP) Linda Tojteberg upozorila je da ratni zločinci ne smeju dobiti zaštitu u Nemačkoj. Sumnjam da je vlada poslednjih godina s ozbiljnošću i u skladu s tim delovala“, rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: