Nedelja, 04.10.2015.

23:46

Nikolić u Zagrebu krajem godine?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otputovaće verovatno krajem godine u Zagreb u prvu zvaničnu posetu toj državi, saznaje "Danas" u diplomatskim krugovima.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Kako navodi "Danas", zvanična poseta Zagrebu bila je tema nedavnog razgovora Nikolića i Grabar Kitarovićeve u Njujorku, tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Izvori lista dodaju da bi do tada, u oktobru, Nikolić trebalo da se sastane s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović u okviru regionalnog procesa "Brdo Brioni", na kojem će glavna tema biti bezbednost, konkretno - izbeglička kriza.

To bi, kako "Danas" dodaje, bio drugi put ove godine da se predsednici država jugoistočne Evrope sastaju u okviru procesa "Brdo Brioni".

U junu ove godine, u okviru istog procesa, Nikolić se prvi put sastao s Kolindom Grabar Kitarović od kada je postala predsednica Hrvatske.

Tomislav Nikolić od preuzimanja funkcije predsednika Srbije 2012. godine nije bio u zvaničnoj poseti Hrvatskoj, niti je u Beogradu ugostio najvišeg zvaničnika Hrvatske, navodi "Danas" i dodaje da je isti slučaj i sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: