Petak, 04.06.2021.

09:12

"Sloboda" formira komisiju zbog eksplozije

Kompanija "Sloboda" oglasila se povodom eksplozije u postrojenjima te fabrike.

Izvor: B92

Foto: Rina

Kako se navodi, do požara i eksplozije došlo u izdvojenom delu fabrike u prigradskom naselju Pridvorica, koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara. Navode da je formirana komisija koja će utvrditi uzrok eksplozije.

Kompanija navodi da je požar nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, ali nije bilo žrtava i povređenih. Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije.

Magacin municije je udaljen 800 metara od proizvodnih pogona kompanije, a do požara je došlo oko 1.20 posle ponoći.

U delu fabrike u kome je izbio požar nije bilo zaposlenih, a u ostalom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih.

"Oni su, kada su to uslovi dozvolili, uz pomoć protivpožarne službe u kompaniji Sloboda evakuisani na bezbedan način. Na mestu događaja nalaze se nadležni istražni organi, a direktor kompanije Sloboda je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok nastalog akcidenta", navodi se u saopštenju.

Požar u fabričkom magacinu municije je lokalizovan, sa povremenim javljanjem manjih eksplozija.

Na lokalizaciji vatre učestvovalo je 45 vatrogasaca. Stručne ekipe su na terenu i čiste puteve od gelera, a na magistralnom putu ka Pridvorici zabranjen je prilaz vozilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: