Sreda, 01.10.2008.

18:14

Premijeri na otvaranju Delta sitija

Na otvaranju “Delta sitija“ u Podgorici čak tri premijera: Đukanović, Cvetković i Dodik. Mišković ide u Brisel da traži kazne za zemlje koje koče investitore.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

U danu kada su počeli pregovori o dvojnom državljanstvu između Srbije i Crne Gore, dva premijera – Mirko Cvetković i Milo Đukanović – prisustvovali su otvaranju prvog tržnog centra "Delte"u Podgorici. Otvaranju šoping mola prisustvovao je i premijer Republike Srpske Milorad Dodik, kao i gradonačelnici Podgorice, Ljubljane i Skoplja.

"Delta siti", u čiju je gradnju uloženo više od 18 miliona evra, zauzima površinu od četiri i po hektara i zapošljava 1.200 radnika.

Otvarajući objekat, predsednik "Delte" Miroslav Mišković je rekao da je posebnu podršku za ovaj projekat dobio od premijera Đukanovića i članova njegove vlade.

"Imamo države u regionu koje su jako pozitivne za investitore, a imamo i države koje nešto koče - ne znam zašto. I molim da se svi politički lideri ujedine i stvore jedinstveni ekonomski prostor ovog prostora“, rekao je Mišković.

“Posebno hoću da vam kažem da ćemo 20. oktobra privrednici Srbije, gde ću biti i ja prisutan, imati sastanak u Briselu sa čelnicima Evropske unije gde ćemo predložiti čelnicima EU da one zemlje koje u regionu na bilo koji način koče investitore, da budu na neki način sankcionisane kroz sporije pridruživanje evropskim integracijama", najavio je predsednik “Delte“.

Razgovor Cvetkovića i Đukanovića

Premijer Srbije Mirko Cvetković je u Podgorici apelovao na Crnu Goru da ne prizna nezavisnost Kosova i obavestio premijera Mila Đukanovića o uverenju Srbije da će pitanje jednostranog priznavanja kosovske nezavisnosti, nakon stava Generalne skupštine UN, biti preneto sa političkog u pravni kontekst.

Đukanović je ponovio da će pozicija Crne Gore biti i dalje veoma odgovorna, i da će ona sliediti strateške državne interese.

Cvetković i Đukanović su posebnu pažnju posvetili pregovorima o Sporazumu o dvojnom državljanstvu koji su počeli danas, a o tome možete više čitati u posebnoj vesti.

Đukanović je rekao treba uložiti maksimalne napore za iznalaženje rešenja koje će predstavljati obostrano prihvatljiv kompromis.

U međuvremenu mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je predsedniku i premijeru Crne Gore, Filipu Vujanoviću i Milu Đukanoviću da će snositi istorijsku odgovornost ako Crna Gora bude priznala nezavisnost Kosova.

On je ocenio i da je Crna Gora od svojih istorijskih početaka bila i ostala organski vezana za prostor Kosova i Metohije i da će na svom obrazu imati sramni pečat, ako bude priznata nezavisnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: