Huligani divljali u NS i Vršcu

Napadi na lokale čiji su vlasnici Albanci su nastavljeni. Nepoznate osobe su jednu pekaru zapalile, a oštetile su još pet lokala u Novom Sadu i Vršcu.

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

09:52

Default images

Nije poznato da li je za slučajeve u Novom Sadu odgovorna ista grupa huligana, a iz policije se čulo samo da rade na ovom slučaju.

Pekara "As pek" u Rumeničkoj ulici skoro je potpuno izgorela, nakon što je na nju noćas bačen Molotovljev kotel. Nema informacija o tome da li je neko povređen, a vatrogasci su tokom noći sprečili širenje požara na druge lokale.

U razmaku od jednog sata napadnuti su i lokal "Baš ćevap" u Ulici Maksima Gorkog i pekara "Evropa" u Bulevaru cara Lazara.

Na ćevabdžinici u širem centru Novog Sada razbijen je izlog oko 1h posle ponoći, kada se na taj lokal zaletelo nekoliko mladića s fantomkama i zasulo ga kamenicama.

Sat kasnije u pekaru "Evropa" upala je grupa huligana, koja je vređala zatečene radnice po nacionalnoj osnovi, a zatim razbila izlog lokala.
Foto: 021.rs
I u Vršcu su tokom noći oštećene tri pekare i pričinjena je manja materijalna šteta, ali nema povređenih, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave Pančevo Jovica Antonić.

Policija je sada na mestu događaja i obavlja uviđaj, dodao je on, nakon čega će biti poznato više detalja o ovim događajima.

Kako prenosi portal E Vršac.rs, nepoznati počinioci noćas su kamenicama polupali izloge, rashladne vitrine i reklame na tri pekare u Vršcu, čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalnosti.
Foto: 021.rs
Demolirane su pekare u Ulici Nikite Tolstoja, na uglu Drugog oktobra i Zelengorske i u Dvorskoj ulici.

Napade na lokale osudili su i predstavnici gradske vlasti u Novom Sadu i opozicije, kao i predstavnici nevladinog sektora. Najavljeno je da će danas obići napadnute lokale gradonačelnik Miloš Vučević, zajedno s čelnicima novosadske policije.

Podsetimo, talas nasilja počeo je posle incidenata na utakmici Srbija-Albanija, a prethodne noći nepoznate osobe zapalile su dve pekare, čiji su vlasnici Albanci, u Somboru i u Staroj Pazovi, dok je jedna pekara u Novom Sadu kamenovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: