Odlaganje sednice zbog nereda

Sednica Skupštine Beograda, zakazana za naredni ponedeljak, biće odložena na desetak dana zbog, kako je rečeno, situacije u gradu.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2008.

01:41

Default images

Odlaganje sednice na kojoj je jedna od tačaka trebalo da bude i izbor gradonačelnika, predložila je LDP, zbog višednevnih protesta na ulicama Beograda i napada na predstavnike beogradskih medija. U toj stranci tvrde da bi, da nema novih okolnosti, gradska vlast bila formirana u ponedeljak, jer je većina već dogovorena.

S druge strane, socijalisti smatraju da još ništa nije gotovo i da pregovori tek predstoje.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da odlaganje sednice Skupštine grada Beograda pokazuje da nova koalicija demokrata i socijalista ne funkcioniše i da treba raspisati nove izbore u glavnom gradu.

"Odlaganje sednice Skupštine Beograda, posle konsultacija na kojima DSS-NS nisu učestvovali, dokaz je da novi savez DS-a, SPS-a i LDP-a ne funkcioniše, i da je novonastala koalicija neprirodna. Jedino i pravo rešenje je raspisivanje novih izbora, na kojima bi se, s obzirom na novonastale okolnosti, proverila volja građana beograda“, smatra Filipovska.

Predsednik gradskog parlamenta Branislav Belić objasnio je da sednici u ponedeljak, osim njega, neće prisustvovati odbornici koalicije "Za evropski Beograd", koalicije SPS-PUPS-JS i LDP, što znači da neće biti kvoruma za rad parlamenta.

On kaže da ne želi da se atmosfera sa beogradskih ulica prenese u gradsku skupštinu.

„Imate danas Srpsku radikalnu stranku koja vodi sve ove nerede koji se dešavaju na ulicama Beograda gde i novinare, koliko znam, prebijaju, i oni će, verujemo, to preneti i u samu salu Skupštine kada bude zasedanje, a to je nešto što mi apsolutno ne želimo“, naveo je Belić.

Rok za izbor gradonačelnika i gradskog veća je 22. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: