Otvoren Park Republike Srpske

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Republike Srpske Milorad Dodik na Starom sajmištu u Beogradu posadili su prve sadnice u Parku Republike Srpske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.05.2008.

14:05

Default images

Stabla koja su posađena, prema Tadićevim rečima, simbolično označavaju odnose Srbije i Republike Srpske, koji će u budućnosti biti još jači. Premijer Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da park pokazuje želju Republike Srpske da bude prisutna u Beogradu.

"Mi smo evo ovde omogućili da se ovo uredi, zasadi se nekoliko stotina novih sadnica neke su posebne vrste kojih uopšte i nema u Beogradu kako su mi rekli. Meni je zadovoljstvo što će građani Beograda ovo moći da koriste u godinama koje dolaze i što će ovo biti deo novog integrisanog rešenja novog centra Beograda", rekao je Dodik.

Staro sajmište, na kome je za vreme Drugog svetskog rata postojao nacistički koncentracioni logor, kako je rekao predsednik Tadić izabrano je kao mesto sa koga Srbija poručuje svetu da želi pomirenje, odaje poštovanje svim žrtvama u prošlosti, ali i poručuje da želi napred. Kroz logor na Sajmištu prošlo je 100.000 ljudi, a oko 48.000 ljudi je odatle odvedeno na streljanje u Jajince i Banjicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: