Regionalni centar za zapošljavanje

Javne službe za zapošljavanje zemalja regiona održale skup u Beogradu, na kojem je najavljeno osnivanje regionalnog centra.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2007.

12:06

Default images

Na skupu, koji je održan 26. i 27. februara u Beogradu, stručnjaci za zapošljavanje postigli su dogovor o osnivanju centra koji bi im pomogao u međusobnoj razmeni informacija i iskustava neophodnih za unapređenje poslovanja.

Usaglašen je i predlog Smernica o radu Centra jugoistočne Evrope za razmenu iskustava između javnih službi za zapošljavanje, a predloženo je da prvi predsedavajući Centru bude Srbija.

Regionalni centar će, kako je dogovoreno, biti osnovan krajem aprila, a osim veb prezentacije, dva puta godišnje će izdavati statistički informator sa aktuelnim podacima o kretanjima na tržištu rada u regionu jugoistočne Evrope.

Kako se navodi, skupu su prisustvovali eksperti iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Turske i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: