"To će najviše naljutiti Moskvu"

Šef moldavske proruske opozicione partije, bivši predsednik Igor Dodon izjavio je danas da su ga moldavske vlasti pritvorile zbog korupcije.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2022.

08:49

Tanjug/ AP Photo/Aurel Obreja

On smatra da će to najverovatnije najviše naljutiti Moskvu, preneo je Rojters.

Dodon je rekao da je nevin i okrivio prozapadnu predsednicu Maju Sandu, za koju je rekao da je želela da skrene pažnju naroda sa ekonomskih poteškoća, dodaje britanska novinska agencija.

Državni kanal Moldavija 1 i ruska novinska agencija RIA su još ranije objavile o pritvaranju, citirajući visokog antikorupcijskog tužioca Elenu Kazakov.

Moldavski istražitelji su izvršili pretres Dodonovog doma.

Pretres je urađen sa istragom o korupciji i izdaji, prenele su ruske agencije Interfaks i RIA izjavu tužilaštva.

"Dragi građani, želim da vas uverim da za svaki detalj za koji se interesuje tužilaštvo, imam adekvatno objašnenje koja uklanja svaku sumnju o korupciji ili kršenju zakona. Ovo je politički motivisan slučaj, izmišljen je", rekao je Dodon.

Njegovo pritvaranje došlo je u vreme kada su odnosi između Moskve i Kišinjega postali zategnuti.

Kremlj je ranije saopštio da je zabrinut zbog izveštaja da je Dodon pritvoren, a portparol Kremlja Dmitri Peskov je pozvao moldavske vlasti da poštuju prava pritvorenog.

Dodon je potvrdio da je bio "ispitan i pritvoren", pritom optužujući Sandu, koja je dosla na njegovo mesto 2020. godine da je bila "potpuno nesposobna da upravlja ekonomskom i socijalnom situacijom u zemlji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: