Dačić o Đokoviću: "Sramno"

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da je ponašanje vlasti Australije prema teniseru Novaku Djokoviću "generalno sramno" i "političko maltretiranje".

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.01.2022.

10:08

Dačić o Đokoviću:
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Podsećanja radi, Đoković je nekoliko dana proveo u pritvoru u Melburnu zbog ispitivanja u vezi sa medicinskim izuzećem za ulazak u tu zemlju bez potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa. Sud ga je oslobodio, ali Vlada ne želi da ga pusti.

Dačić, koji je i bivši ministar inostranih poslova, je za televiziju Hepi izjavio da će se "očigledno vlasti Australije opredeliti da deportuju" đokovića, kome će, ako mu bude oduzeta viza, biti zabranjen ulazak u tu zemlju na tri godine.

"Svaka država ima diskreciono pravo da nekome odbije ulazak u zemlju ali gotovo nikad se nije radilo o poznatim ljudima kao što se sada radi o Novaku đokoviću. To je nešto što se retko viđa. Generalno taj postupak je sraman i mora da ima reakciju sa naše strane", rekao je Dačić.

On je naveo i da "država ima ograničeno polje gde može da reaguje".

Sve o drami u Melburnu i situaciji sa Đokovićem iz minuta u minut pratite u live blogu na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: