U pripremi nova poternica za Mamićima?

Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku sudije istrage, koji je protiv Zdravka i Zorana Mamića odbio da odredi istražni zatvor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

12:23

U pripremi nova poternica za Mamićima?
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Određivanje istražnog zatvora protiv braće Mamić nužan je preduslov za raspisivanje nove poternice i traženje izručenja u skladu sa odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH iz 2014.

Sudija istrage u odnosu na braću Mamić moraće da donese novu odluku o kojoj će odlučiti ove sedmice. U odnosu na ostale okrivljene vanraspravno veće je potvrdilo odluku sudije istrage, a vezan za slučaj Mamić, da sudija Darko Krušlin ostaje na slobodi, dok iza rešetaka ostaju njegov kolega Zvonko Vekić, i osečki preduzetnik Drago Tadić.

Treći osumnjičeni sudija Ante Kvesić, kojem je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja dela, a vezan je uz njegovu sudijsku funkciju, nije se niti žalio budući da u trenutku kad rešenje o istražnom zatvoru postane pravomoćno, a što se upravo dogodilo, protiv njega se pokreće disčiplinski postupak, kojim se on udaljava sa sudijske funkcije, piše zagrebaački Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: