Stotine pristalica podržalo etiopskog aktivistu

Stotine pristalica etiopskog etničkog aktiviste i medijskog vlasnika Džavara Mohameda okupilo se danas ispred njegove kuće.

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

16:39

Stotine pristalica podržalo etiopskog aktivistu
Ilustracija: Depositphotos/ Furian

To se desilo nekoliko sati nakon što ga je opkolila policija posle upozorenja premijera Etiopije protiv vlasnika medija da "podstiču nemire".

Najmanje 400 mladića pridružilo se protestu kod kuće Džavara Mohameda u glavnom gradu Adis Abebi, dok je oko 20-ak policajaca stajalo u blizini, rekao je Rojtersu neimenovani svedok.

Mladići iz etničke grupe Oromo skandirali reči podrške Džavaru, a protiv premijera Abija Ahmeda, dobitnika ovogodišnje Nobelove nagrade za mir.

U Adami, 90 kilometara jugoistočno od glavnog grada, dva žitelja su rekla Rojtersu da su se popodne čula pucnje zbog protesta u znak podrške Džavaru.

Za sada se ne zna ko je ispalio hice.

Policija je opkolila Džavarovu kuću kasno sinoć i naredila njegovim telohraniteljima da odu, rekao je Džavar za Rojters.

On je izjavio da ne zna ko je naredio rasporedivanje policije i uklanjanje stražara, ali je rekao da veruje da "onaj ko je ovo orkestrirao, planira atentat".

Policija je negirala da je naredila odlazak stražara, ali Abij je ranije upozorio neimenovane vlasnike medija da ne podstiču nemire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: