Bastać: Radovi na Trgu "štetni", Ministarstvo za B92: Pala opomena zbog dojave o civilima

Nakon dojave koju je Ministarstvo dobilo da se civili nalaze u okviru gradilišta na Trgu republike, inspektori su opomenuli izvođača radova.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

15:02

Bastać: Radovi na Trgu

To saznaje B92 u Ministarstvu za rad.

Inspektori Inspektorata za rad su izašli na lice mesta kako bi utvrdili činjenice i utvrdili jesu li tačni navodi, te uručilo opomenu izvođaču radova i informisalo ga o njegovim dužnostima i pravima.

U ovakvim slučajevima moguće je i novčano kažnjavanje izvođača radova uz podnošenje prekršajne prijave.

Nezaposlenim licima je na gradilištima zabranjen pristup osim u slučaju da imaju dozvolu izvođača uz prethodno informisanje o opasnostima i načinima kako da se zaštite, i obaveznu zaštitnu opremu.

Izvođač je dužan da obezbedi odgovarajuću zaštitnu ogradu kako ne bi došlo do nedozvoljenog slučajnog ulaska nezaposlenih lica koja bi mogla da dovedu svoju bezbednost u opasnost.

U ovakvim slučajevima moguće je i novčano kažnjavanje izvođača radova, uz podnošenje prekršajne prijave.

Podsećamo, Bastać i grupa građana blokirali su radove na Trgu republike, napominjući da su oni "štetni" i da je potrebno omogućiti građanima koji žive na tom području da se o radovima izjasne na referendumu. Bastać je prišao radnicima koji upravljaju mašinama, zamolio ih da ih ugase, što su oni mirno i uradili.

Prema rečima Bastaća, blokada će trajati danas 12 sati, ali će naredni put biti duža ukoliko gradonačelnik ne primi nezadovoljne građane na razgovor, kao i dodao da je potrebno da smeni svog zamenika Gorana Vesića.

Neposredno nakon što je počela blokada, sa druge strane ograde postavljene oko prostora u kome su predviđeni radovi okupilo se dvadesetak građana koji su protestovali zbog blokade, uzvikujući "sramota", tako da je započela kraća rasprava. Jedan od okupljenih se izdvojio i pljunuo prema Bastaću, koji je bio na nekoliko metara od ograde.

Oglasio se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je najavio da će Skupština grada u narednih mesec dana preduzeti čitav niz mera kako bi bilo zaustavljeno nezakonito delovanje opštine Stari grad i kako bi odgovorni snosili sankcije, u skladu sa zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: