Slovenija: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranata

Osam migranata iz Afganistana, muškarac, žena i šestoro dece, povređeni su rano jutros u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Kopra u Sloveniji..

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2018.

13:17

Slovenija: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranata

Vozač automobila u kojem su se nalazili, hrvatski državljanin, uhapšen je zbog krijumčarenja ljudi.

Kako je objavila koparska policija, nesreća se dogodila nešto pre tri sata ujutro na lokalnom purtu Podgorje - Kastelec, kad je 24-godišnji Hrvat u oštroj levoj krivini na skretanju za naselje Petrinje izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je automobil izleteo sa puta i prevrnuo se na krov, prenela je Hina.

Policija je ustanovila da je u vozilu osim vozača bilo osam afganistanskih migranata koji su u nesreći povređeni, zbog čega su odvezeni u bolnicu, dok je vozaču određen pritvor zbog sumnje da je izvršio kazneno delo nedopuštenog prelaza državne granice, odnosno krijumčarenja ljudi.

Prema podacima slovenačke policije, u Sloveniju je ove godine do sada ušlo oko 5.000 ilegalnih migranata, od kojih mnogi novom "balkanskom" rutom, iz zapadne Bosne, preko Hrvatske, najčešće preko graničnog područja južne Slovenije sa Karlovačkom županijom, ali dosta njih i preko zelene granice u Istri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: