I dalje neizvesno hoće li DS podržati predlog DSS-a

Izvor: B92, Beta

Subota, 17.01.2004.

10:22

Default images

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke neće biti održana u nedelju, kako je ranije najavljivano, saopštio je Centar za komunikacije te stranke. Zamenik predsednika Zoran Živković rekao je Radiju B92 da je sednica odložena, jer Demokratska stranka Srbije nije iznela program i sastav vlade o kojem bi DS mogla raspravljati.

Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u subotu uveče za Radio B92 da je sednica glavnog odbora te partije odložena jer u predlogu koji je sinoć razmatran na sastanku stranaka demokratskog bloka "nije bilo dovoljno elemenata za odlučivanje Glavnog odbora." "Neophodno je da ta tehnička grupa koja će dorađivati ovaj predlog od strane predstavnika svih stranaka učini takvim da i GO DS-a može da se izjasni o njemu. Naprosto, predlog nije bio takav da je mogao GO DS-a da odluči i GO zato nije mogao da se sastane", rekao je Tadić.

Demantujući informacije pojedinih medija da su na sastanku u sedištu DSS-a on i Zoran Živković iznosili različite stavove po pitanju učešća DS-a u novoj vladi, Tadić je naglasio da su za Demokratsku stranku, još uvek, otvorene sve opcije – kada je u pitanju formiranje nove izvršne vlasti: "Mi se nijednog trenutka nismo zatvorili za jedno od rešenja. DS će doneti odluku koja će biti u pravcu stabilizacije prilika u Srbiji."

Niški odbor stranke je u petak uveče zauzeo stav da DS treba da uđe u vladu punog kapaciteta, a ne da podrži predlog za manjinsku vladu. Član odbora Boško Ristić rekao je agenciji Beta da je takav stav proizašao iz želje da se sačuva dostojanstvo stranke koja je posle izbora voljom građana druga partija po snazi u demokratskom bloku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: